Fortsatt om blomsterbutik

Det verkar som att ni har större intresse för blomsterbutiken – den nystartade – än jag kunnat tro. Detta gör att vi nu, för andra veckan i rad, ska köra ett litet frågor/svar-inlägg om just detta. Håll nu till godo för jag kommer att lägga ämnet på paus ett tag.

OM du inte fått svar på frågorna efter inlägget är du välkommen att skriva in. Jag ville inte lämna någon nyfikenhet otillfredsställd angående min blomsterbutik.

Hur länge har du drivit blomsterbutik?

Jag fick lov att tänka efter här. Jag har inte superbra koll på år eller tid men efter ett par kollar i gamla kalendrar fick jag fram svaret. Min blomsterbutik öppnade i Februari 2008. En riktigt dålig tid på året att öppna blomsterbutik, menade mina vänner och min familj. Som tur är har de ingen aning om detta. De har de fortsatt inte men ändå gillar de att tillrättavisa mig angående blomsterbutiker fortfarande. Detta trots att jag drivit min egen i 15 års tid.

Visst är det lite knasigt?

Tror du att du kommer ha kvar blomsterbutiken hela livet?

Det finns något skrämmande med att tänka på att saker skulle bestå livet ut, tycker jag. Jag försöker därför undvika att tänka så och då blir svaret såklart: Nej, jag kommer inte driva blomsterbutik för resten av mitt liv. Jag tillåter dock mig själv att slänga in en brasklapp. Jag kommer att ha kvar blomsterbutiken så länge jag känner att den ger mig något. Då talar jag inte om en lön som är tillfredsställande eller så. Jag menar så länge den ger mig glädje i livet och så länge längtan efter något nytt/något annat inte är starkare.

Hur många anställda har du?

Vi anställde precis vår 10:e person, så nu är vi äntligen på tvåsiffrigt i blomsterbutiken. Det känns väldigt bra eftersom vi är ett kompletterande team. Vi har många olika expertområden och därför kan vi garantera kunderna de bästa växterna och blommorna. Vi kompletterar också varandra rent personlighetsmässigt och det är nästan ännu viktigare. Eller, det är i alla fall viktigare när det kommer till sammanhållningen i gruppen. Om ni frågar mig så är det så.

Vad är ditt bästa minne från att ha blomsterbutik?

En otroligt bra men också bred fråga som kräver ett längre svar än vad jag hinner ge nu. Jag ber därför att få återkomma med ett svar inom några veckor. När isarna smält och ämnet om min blomsterbutik åter står i rampljuset.

Ta hand om er så länge.