Japan-besök och catering i Uppsala

För ett tag sedan skrev jag, i den här bloggen, om mitt arbete inom catering i Uppsala. Jag hade inte räknat med något större genomslag på grund av det, men ämnet visade sig intressera många av er. Jag har fått massvis med frågor om just catering i Uppsala efter min text. Det är tacksamt av två olika anledningar: 1) Eftersom det är ämnet som jag kan bäst av alla jag skriver om. 2) Eftersom det ger mig en bättre och tydligare bild om er, kära läsare, som målgrupp.

Jag tänkte ta tillfället i akt och skriva ytterligare ett inlägg på temat catering i Uppsala. Hoppas att ni kommer att tycka att detta är lika intressant, eller till och med mer intressant, än det förra!

Jag nämnde sist hur jag börjar bli mer och mer varm i kläderna när det kommer till mitt jobb. I början var varje nytt uppdrag för mig som event-fixare en enorm utmaning. Nu går det lättare och lättare. Jag ska berätta om en av de senaste gångerna som jag har ordnat catering i Uppsala med tillhörande tillställning.

Storföretaget från Japan på Sverigebesök

Jag får av sekretesskäl inte uppge varken vilket det japanska bolaget eller det svenska företaget är. Men den här tillställningen handlade om ett eventuellt uppköp av ett svenskt bolag inom tekniksektorn. De bad mitt företag i Uppsala att leverera catering och fest passande för just detta syfte. Det svenska företagets framtid hängde på många sätt på denna affär. Jag ansåg mig ha två val. Antingen gå åt det globala hållet och leverera mat från olika världsdelar för att ge intrycket av global samhörighet. Det andra alternativet var att köra stenhårt på det inhemska köket.

Jag valde det senare alternativet. Detta evenemang och denna catering i Uppsala skulle gå i svenskt tema. Så fick det bli, och vilken succé det blev! Jag tog kontakt med en av de bästa och mest välrenommerade firmorna inom catering i Uppsala och beskrev läget. De sa att de hade en meny med typiskt svensk mat, men meddelade att de skulle ge något extra. Det gjorde de, minst sagt. De japanska besökarna blev otroligt nöjda. Det visade sig att de aldrig hade hört talat om smörgåstårta, men det blev festens högtid. Särskilt den av de tre varianterna som innehöll rostbiff. Även gubbröran var vida uppskattat.

… För att inte tala om snapsen.