Naprapat

Anländer i fred

Det första besöket på naprapat är förknippat med spänning och spänning för många patienter. Detta är lätt att förstå: du lider akut smärta, möjligen redan kronisk, eller så kan du skapa en annan långvarig symptom (såsom sov armar, yrsel, domningar, stickningar, tryck på ögonen, knaprande med tänderna eller tinnitus) som begränsar din njutning av livet. Och nu har du fattat beslutet att anförtro dig själv till en utövare du inte känner personligen i början av behandlingen. I många fall har du varit på ett antal terapeuter och läkare och säga till dig själv: Jag hoppas att jag den här gången äntligen kan få hjälp. Du letar efter ett genombrott som kommer att föra tillbaka din livskvalitet.

Vad har jag att vänta mig hos en naprapat?

Under den första besöket hos naprapat kommer du att undersökas i detalj som en del av diagnostiken. Om det redan finns röntgen, MRI eller andra bilder, ta med dem med dig. Laboratorieresultat och alla typer av läkares rapporter kan också vara till hjälp för att runda av bilden. Om en specifik undersökning är nödvändig för att klargöra diagnosen, kommer din naprapat att diskutera detta med dig i detalj.

I praktiken

Väl i praktiken kommer du att välkomnas varmt av vår personal i receptionen hos Lisas Naprapat Stockholm. Här får du ett frågeformulär, som du sedan kommer att fylla i på plats. Vi rekommenderar att du är där 12 till 15 minuter före den planerade starten av behandlingen för att komma ner i varv och ha tid för ett glas vatten eller te.

I behandlingsrummet

I behandlingsrummet har du och din naprapat i Stockholm nu 30-40 minuter på er att ta reda på var dina problem kommer ifrån och hur du kan hjälpa dig. En plan för att komma igång ger de första utgångspunkterna för din personliga helande väg. Förutom det detaljerade samtalet och den grundliga fysiska undersökningen sker det första besöket också en behandling.
Det är viktigt för oss att du verkligen förstår ditt symptom och hur du kan komma till mer hälsa, smärta och rörlighet från denna punkt. För detta ändamål kommer din naprapat beskriva en plan som ger dig en översikt över antalet behandlingar som krävs för att ge dig en uppfattning om den tidsperiod under vilken du kan förvänta dig en betydande förbättring. Det visar också vilka ytterligare åtgärder som är lämpliga för att påskynda din läkning.

Efter inledande undersökning och behandling tar följande sessioner 10 till 15 minuter vardera. Vi rekommenderar att du är där 5 minuter före tid att vila innan behandlingen.

En konversation är början på varje behandling

Varje behandling hos naprapat i Göteborg börjar med en kort konversation. Här din naprapat vill ta reda på hur ditt tillstånd har förändrats efter den senaste behandlingen och vilka problem du för närvarande mest plågas av. Samtalet är en viktig del av behandlingen, eftersom många klagomål har sitt ursprung i beteenden eller vanor i vårt dagliga liv.
Oavsett om känslig eller robust – vi kommer att hitta rätt behandling för dig
I behandlingen, en mängd olika tekniker samlas för att uppnå bästa möjliga och mest långvariga behandling effekt för dig. Alla behandlingar baseras på de kortsiktiga och långsiktiga mål som man kom överens om vid ditt första besök. Oavsett obehag är i förgrunden för dig – smärta,rörelse begränsningar, stickningar, domningar eller liknande – vår första oro är alltid att lindra respektive symtom och i bästa fall även att läka helt. Det är också viktigt för oss att rätta till orsakerna till smärta och göra det möjligt för er att leva självständigt och, så långt det är möjligt, utan några klagomål.
Många patienter känner snabbt en förbättring
Efter varje behandling får din naprapat en andra bild av din hälsa. Han undersöker hur dina symtom och hållning har förändrats som en fråga om behandling. Beroende på hur din kropp har svarat på behandlingen, det kommer att ge dig rekommendationer om hur man beter sig under de närmaste timmarna och vad de kan göra för att hålla dina problem borta från dig i framtiden.
Prata med oss om det: bilder på din hållning före och efter behandling
Vad är redan bekant för våra trogna patienter kommer ofta som en överraskning för nya patienter:”Kan du verkligen se att jag står upprätt efter en behandling? ” Svaret är: ”JA, i de allra flesta fall kan du. ” Och även en förbättring av din rörlighet eller lindring av din smärta följer ofta direkt på de första behandlingarna. Din naprapat kommer att diskutera med dig på ditt första besök vilka specifika effekter du kan förvänta dig av behandlingen och hur snabbt det sannolikt kommer att inträffa.
Välkommen!