Dating i Sverige

Jag undrade länge om Sverige var det absolut sämsta landet att bo i när det kom till dating. Kan någon egentligen klandra mig? Kan man säga att jag överdriver när jag faktiskt har varit med om de saker jag erfarit? Det kanske låter drastiskt att klaga på dating i Sverige för att jag har varit singel så länge. Kanske borde jag lägga större delen av ansvaret på mig själv. Det är ju trots allt jag som måste se till att träffa någon. Jag som måste göra ett bra intryck. Nog om det, nu ska jag komma till sak.

Så, dating i Sverige var inte något jag hade sysslat med på ganska lång tid. Jag gick på några träffar en period men tappade snabbt intresset. När jag nu tänker på det så ägde dessa rum för ganska många år sedan. Idag, när man talar om dating i Sverige, åsyftar man kanske primärt datingappar. Sådana finns det ju gott om. Det känns som att jag hör om nya appar hela tiden. Den ena med fler funktioner än den andra.

Jag har två nära vänner som är i relation sedan länge och två som febrilt sysslar med dating på Sveriges alla appar. ”Det går upp och ner” säger de alltid. Det var lite det som fick mig att avstå från att hoppa på dating i Sverige från början. Jag vill visserligen att det ska gå upp, men har svårt att se mig själv tackla en nedgång på ett bra sätt. Nej, det var säkrare att inte göra det. Att lämna dating i Sverige utanför min förståelsehorisont. Så skulle det få bli under en lång tid.

Sedan till slut tog jag steget. Jag startade ett konto på en app för dating i Sverige. En app som, tyckte jag i alla fall, skilde sig ordentligt från de andra jag sett. Den kändes mindre pretentiös. Mindre ansträngd. Så var det också med personerna jag såg använde appen. De kändes härliga. Såhär kunde dating i Sverige se ut, minns jag att jag tänkte. Det dröjde tre veckor innan jag beslutade med en person att ses på en öl. Omedelbart blev jag nervös. Jag tänkte oerhört mycket innan jag lämnade lägenheten den dagen. Det resulterade i en 20 minuters försening. Ingen bra start på min nya karriär inom dating i Sverige.

Vi sågs på en bar och tog en öl. Vi sågs aldrig igen, men jag hade fått feeling. Detta var definitivt någonting som jag kunde fortsätta med.