Dödsbo i Stockholm, fortsättningen

Historien jag började berätta för er igår är långt ifrån över. För att inte spilla tid i onödan kommer jag därför att dyka rakt in i berättelsen igen. Om ni missat vad detta handlar om så kan jag säga detta: Det är en saga om 4 män som fått i uppgift att städa ur ett dödsbo i Stockholm. De har gett sig ut för att leta rätt på huset i Stockholm där dödsboet ska finnas. Efter en lång färd i bilen börjar tålamodet tryta i bilen. Det är där vi hoppar in i berättelsen.

”Det finns inte en jävla möjlighet. Inte en chans att vi kommer till ett dödsbo i Stockholm längre. Vi har ju kört i över en timme. För fan, så himla stort är inte Stockholm och vem skulle ha ett dödsbo här ute? Det är ju helt dött” sa den Stefan, den minst tålmodiga i bilen.

Jonas som körde bilen och som förmodligen var lugnast svarade lugnt och stilla att de skulle lyssna till GPS:en. Tydligen var de fortsatt i regionen. ”Vi städar ju dödsbo i Stockholm, eller hur? Titta på kartan så ser du att vi fortfarande är i området” sa han och pekade på mobiltelefonen. Just när det skedde så blinkade det till i skärmen på mobilen. Det blev grått för en sekund och bilden blev oskarp. Han tryckte till laddaren som satt i men efter 2 sekunder dog hela telefonen. ”Jävlar. Ja, ska vi hitta rätt och inte fel dödsbo i Stockholm så är det nog bäst att någon tar upp sin GPS.” sa Jonas när tålamodet började närma sig en nivå som de andra redan befann sig på.

Han körde intill vägen och stannade. Det enda ljud som hördes, på väg till dödsboet i Stockholm, var bilens varningsblinkers. Det kändes nästan lite onödigt. De hade trots allt inte mött en bil på minst 15 minuter. Alla var överens. Det kändes konstigt att det faktiskt var ett dödsbo i Stockholm de sökte efter. Hur kunde det vara så ödsligt i något som fortsatt skulle tillhöra Sveriges huvudstad. Detta fick de inte ihop.

Jonas tittade i backspegeln för att se om någon där bak kunde få upp kartan. Kartan som skulle leda dem till sagda dödsbo i Stockholm. När han tittade i spegeln såg han dock något annat som fångade hans uppmärksamhet. Någonting som rörde sig bakom bilen och sken upp av dess röda bromsljus.