En flyttfirma i Stockholm

Att jobba på en flyttfirma i Stockholm kan vara roligare än många tror. Nu talar jag visserligen utifrån mitt eget perspektiv. Ett perspektiv som innebär att stillasittande och bekvämlighet är önskvärda inslag i vardagen. Att krångel, tunga lyft och tvång att stundtals arbeta utomhus är något man inte vill ha. Detta perspektiv tittar jag på flyttfirma i Stockholm utifrån.

Sedan testade jag på det själv och det visade sig att arbetet passade mig förvånansvärt bra. Vet ni varför? Därför att allting alltid har fler bottnar än man tror. Att arbetet var påfrestande var självklart, särskilt för en svag stackare som mig. Att arbeta på en flyttfirma i Stockholm innebar en stor del tunga lyft och utomhusjobb, och stundtals krångel – ja, det var självklart. Men det fanns så mycket mer.

Jag ska i den här texten utvärdera de största fördelarna jag såg under de månader då jag jobbade i Stockholm på flyttfirma. Såhär ser de ut:

Problemlösning

Varje dag, varje projekt, var som att knyta upp en avancerad knop. Det var ett fint inslag i arbetet. Det kändes som att jag fanns för att lösa problem åt andra. Hur skulle vi egentligen få ut den där stora byrån på bästa möjliga sätt? Hur skulle vi hinna i tid? Osv, osv, osv. Såna frågor ställdes och svarades på av mitt team på flyttfirman i Stockholm. Och på tal om teamet…

Laganda

Jag vet inte om det har med den fysiska aspekten att göra mest. Men jag upplevde en extremt stor laganda när jag arbetade på flyttfirma i Stockholm. Betydligt mer än jag gjort på många andra jobb jag haft. Trots att jag bara arbetade där under en begränsad tid kom vi väldigt nära varandra. Här ska tilläggas att de personer jag arbetade med var oerhört annorlunda från mig själv. Vi hade andra intressen och perspektiv på livet. Jag var en udda fågel på flyttfirman i Stockholm men ändå togs jag in med öppna armar.

Det fysiska

Jag återvänder till detta igen. När jag arbetar med mitt vanliga jobb får jag inga steg på min stegmätare. Jag får ingen motion och inte heller tränar jag mina muskler. Raka motsatsen gällde den sommaren då jag arbetade på flyttfirman i Stockholm. Det var oerhört skönt att känna att man utfört ett fysiskt arbete när dagen var slut.

Har någon av er arbetat med liknande saker? Håller ni med om min beskrivning och de fördelar som kommer? Lämna tankar i kommentarsfältet.

Kram!