Skal till iPhone 8

Snacka om att det var en fullträff när jag köpte skal till min iPhone 8. Hur länge har modellen funnits nu egentligen? Är det 5 år i alla fall? Jag köpte i alla fall iPhone 8 samma dag som den släpptes och skalet fick följa med. Sedan dess har vi varit två. Eller egentligen har vi väl varit tre. Jag, min iPhone 8 och vårt gemensamma skal.

Under dessa år tycker jag mig ha sett mängder av vänners, kollegors och familjemedlemmars mobiler gå i kras. Detta trots att de skaffat mobilskal för att skydda telefonerna. De har haft diverse olika typer dessutom. Vissa har betalat mer och vissa har betalat mindre. Ingen har någonsin kunnat ”förstå vad som hände!”.

Vet ni hur mycket mitt skal till iPhone 8 kostade? Det vet faktiskt inte jag heller. Men jag minns i alla fall att det varken var superbilligt eller superdyrt. Vet ni vad det var, det var lagom prissättning. Lagom prissättning för ett skal som skulle komma att skydda min iPhone 8 i vått och i torrt. Det är värt mer än något annat.

Det är här jag kommer till min poäng. Tänk vad mycket pengar jag har sparat genom åren med min iPhone 8 tack vare mitt skal. Det är otroligt, egentligen. Att den har lyckats klara sig genom allt under så lång tid. Jag har tappat den vid massvis av tillfällen och telefonen har alltid lyckats stå pall. Många gånger har jag tipsat folk om att köpa ett likadant men då säger de ofta att de redan är nöjda med sitt. Dårar, säger jag bara.

Nu har jag tagit steget åt att köpa en ny telefon. Det är inte så att jag inte var nöjd med min iPhone 8, eller skalet för den delen. Det är bara att vissa funktioner har börjat ge sig litegrann. Ni vet, så som det blir. Nu när jag införskaffat en ny mobil så inser jag att jag faktiskt kommer att känna saknad. Vet ni vad det ironiska är? Det är att jag kommer sakna mitt skal mer än själva telefonen. Där telefonen gav vika stod skalet starkt. Det är beundransvärt som bara fan.

Jag tittade om det fanns liknande skal till nyare iPhones än 8:an. Det fanns tyvärr inte, och tro mig: Jag har letat. Till slut fick jag inse att jag måste gå vidare. Men skalet sparar jag. Min sambo hittade det häromdagen och frågade varför jag sparade det. ”Har du skalet för den dag du går tillbaka till iPhone 8 eller?” sa hon och menade förstås att det aldrig skulle ske.

Man vet väl aldrig!