Hemstädning på annan nivå

När vi drog igång vår verksamhet kombinerade vi våra gemensamma kunskaper. Jag och min partner hade väldigt olika erfarenheter av arbetslivet tidigare. Jag hade jobbat inom hemstädning i närmare 10 år av mitt liv. Min kollega däremot, hade lång erfarenhet av att driva företag. Det var vid ett ögonblick då vi var väldigt trötta på vår vardag som tickade på i samma takt alltid som det skedde. Vi bestämde oss för att göra någonting utöver det vanliga. Både för oss och för samhället runt omkring oss.

Hemstädning fick det bli. Det var vi båda två överens om ganska snabbt. Jag menar: Det var ju hemstädning som jag kunde och egentligen det enda jag visste rent professionellt. Jag visste hur man skulle genomföra dessa tjänster på bästa sätt. För att garantera maximalt nöjda kunder. Efter att jag slutat att genomföra hemstädning själv – vilket var ca 2 år efter att jag börjat på företaget – tog jag en roll som projektledare. Det var därför jag tillskansat mig så mycket kunskap på området. Det kändes verkligen som att jag hade mycket att ge – och det skulle visa sig stämma.

Det tog lite tid för oss att komma igång med verksamheten för hemstädning. Detta hade min partner också varnat mig för när vi drog igång. Han hade erfarenhet av att det kunde ta åratal innan det var någon ”business” att snacka om. Som han sa. Men fart fick vi och det gick fort när karusellen tillslut stack iväg. Vi satte samman en plan för hur hemstädningen skulle ske och sedan följdes den slaviskt.

Det var jag som höll i de operativa spakarna. Samtidigt var det förstås min kollega som rattade de rent affärsmässiga förbindelserna. Det var inte klokt vad bra det funkade. Vi var lite oroliga på förhand. Dels för min okunskap inom att driva företag och – om jag ska vara ärlig – mitt ointresse för detsamma. Dels för min kollegas okunskap om hemstädning, detta trots att han alltså precis startat ett företag på området. Men framförallt var vi oroliga över hur vår vänskap potentiellt skulle påverkas negativt. Vi hade hört historier om andra vänner som dragit igång verksamheter och skiljts åt som ovänner. Dock inte inom hemstädning men detsamma borde väl gälla för alla typer av inriktningar på företaget.

Intresserar detta er? I så fall berättar jag gärna mer om vårt företag inom hemstädning nästa vecka. Jag känner att jag inte hann så långt idag som jag hade tänkt!