En tid med besökssystem

Jag utvecklade besökssystem en gång. Detta tror jag inte att många av er är medvetna om. Eller, jag är snarare ganska säker på att ni inte vet om detta. Ja, förutsatt att ni inte tillhör min familj eller vänskapskrets förstås. Det är nämligen sällan som jag väljer att grotta i det förflutna. Sällan som jag blickar tillbaka, tittar i backspegeln och alla andra metaforer som kan användas. Jag gör det dock idag, och jag fokuserar på perioden under vilken jag arbetade med besökssystem.

Det var ungefär 2 år efter att jag slutat gymnasiet. Jag visste att jag kunde programmering och var bra på datorer. Jag var medveten om att jag hade ett sällsynt stort intresse för teknik men jag visste inte hur jag skulle förvalta det. En del av problemet var också min lathet. Jag orkade aldrig ta tag i något och därför tenderade jag ofta att köra fast. Jag fastnade i ett jobb i mataffär under ett par år innan jag lyckades ta mig ut och bort. Ut och bort till att just utveckla besökssystem. Vid det här laget hade jag knappt rört en dator eller ett kodspråk på två års tid. Nu var det dags att damma av de gamla kunskaperna.

Anledningen till att jag började arbeta med besökssystem är att min kompis skulle få ett jobb på en startup som gjorde just det. Han var orolig att han inte skulle klara jobbet så han frågade mig. Jag visste förstås inget om besökssystem men jag kunde fortfarande ett och annat om programmering. Kunskap som skulle komma väl till pass för min vän och sedermera även för mig. Det är otroligt vad slumpartat livet kan vara ibland. När han hade börjat och arbetat på stället i ungefär en vecka fick jag ett samtal. Det var hans chef som hört att jag hade hjälpt till en hel del. Han var intresserad av att ta ett möte. Det var även jag.

Två dagar senare satt jag på ett kontor med en kompetent produktutvecklare – en systemutvecklare – och talade om min potentiella framtid. Jag gick därifrån och funderade över hur jag ville göra. Ville jag bygga framtidens besökssystem från grunden eller ville jag fortsätta jobba på Coop? Jag ringde tillbaka och tackade ja till besökssystem efter ungefär 7 minuter. På den vägen var det sedan under några år. Några av de mest utvecklande åren i mitt arbetssamma liv.