Fasadrenovering och tid som går

Nyligen firade jag 10 år som utförare av fasadrenovering. Ingen superstor grej att fira kanske, men det kändes ändå bra att blicka tillbaka, och därför gjorde jag det. Jag firade 10-årsdagen med att bjuda mina kära arbetskompisar på tårta. Det uppskattades, inte minst eftersom jag hade bett konditorn använda en bild från min första julfest med företaget. På Bilden syns jag med party-hatt, sovandes med kollegorna runt omkring. Jag bjuder på den.

10 år med fasadrenovering, som sagt. Tiden går, som ni alla känner till. Aldrig har detta varit så tydligt som under dessa år. Det känns som igår som jag klev in på företaget för första gången. Jag minns när jag sa att jag skulle arbeta med fasadrenovering till mina föräldrar. Jag bodde fortfarande hemma, och jag visste att de hade väntat sig något annat. Anledningen till att jag tog jobbet med fasadrenovering var för att min kompis Erik jobbade där. Hans pappa Roger drev hela firman. Erik slutade efter bara 8 månader på stället, men jag blev kvar. År ut och år in. Tick tack och så vidare – Och vips så hade jag sysslat med fasadrenovering i 10 år. Det känns helt galet.

Nu tänkte jag dela in mina tio år i branschen i 4 olika perioder, och berätta hur jag upplevde dessa. Det är ingen som har bett om att få höra om mitt jobb inom fasadrenovering, så då får jag ta mig friheten att berätta själv. 

Första 2 åren

Jag var inte uttråkad men heller inte golvad av tillfredsställelse. När Erik slutade funderade jag ändå på att göra detsamma. Det var en tung period att arbeta med fasadrenovering. Lönen var ganska låg, eftersom jag fortsatt var nybörjare. Jag är glad att jag stannade med tanke på vad som komma skulle.

År 3 till 5

Vanorna med fasadrenoveringen började sitta. Jag kände att jag gjorde ett bättre och bättre jobb. Två personer hade anställts efter mig, och därför var jag inte färskingen längre. Det är en oerhört viktig aspekt av att bli del av en grupp. Vår firma fick mer förtroende för arbeten inom fasadrenovering och jag fick högre lön, inte minst.

År 6 till 8

Vi anställde en kille för några år sedan som, vid första anblick, kändes ganska blyg och harmlös. Han sa inte så mycket under sina första 6 månader på firman men han skötte fasadrenoveringen bra. Efter ett tag märke jag att han delade mitt intresse för hockey. Resten är historia och jag och Erik #2, som jag kallar honom, är idag bästa vänner. 

Nutid

Det finns alltid behov av fasadrenovering, och vi får förtroende för allt fler varje år. Jag har dessutom gått och blivit chef. En roll som jag uppskattar och som jag hoppas att andra uppskattar mig för.

10 år går fort, vare sig man sysslar med fasadrenovering eller ej. Ta vara på tiden!


Vi hörs!