Kollegor och heltäckningsmattor i Stockholm

Den här bloggen har mer och mer kommit att handla om mitt arbete. Mina svängningar i karriären som gjort att jag hamnat på olika platser inom olika branscher. Jag är en omkringflackande person. Detta kan ibland innebära problem, men det kan också ofta leda mig till minnesvärda stunder. Nya människor, nya arbetsplatser, nya erfarenheter. Så var det när jag arbetade med heltäckningsmattor i Stockholm förra sommaren. Det är vad jag ska berätta om nu.

Jag har nog aldrig ägnat heltäckningsmattor en tanke förut, och Stockholm hade jag aldrig bott i. När chansen dök upp av en slump kändes det som en dum idé att inte tacka ja. Nej, det skulle nu bli dags för mig att prova på något nytt. Stockholm och heltäckningsmattor skulle det bli – om än för en ganska kort period. Så blev det också. 

Jag arbetade på ett av stadens bästa företag när det kom till mattor. Men detta ska inte handla om själva arbetsplatsen eller mitt faktiska yrke inom heltäckningsmattor i Stockholm. Detta ska handla om de människor jag fick äran att arbeta med. Det är nämligen dessa som gjort att jag, för första gången i livet, har huvudstaden som en hamn för trivsel. Jag kommer att börja med att berätta om Elisabeth.

Vi började jobba med heltäckningsmattor i Stockholm ihop exakt samma dag. Företaget tog nämligen in två nya ansikten och det blev våra. Detta innebar att vi kom att ha mycket med varandra att göra. Hennes erfarenhet av Stockholm och heltäckningsmattor var lika liten som min. Detta bondade vi över och sedan vi påbörjade jobbet har vi haft mycket kontakt.

Elisabeth är en öppen och glad person. Hon skrattar högt och slår sig på låren när hon tycker att något är väldigt roligt. Hon flyttade till Stockholm och började jobba med heltäckningsmattor av samma anledning som jag: För att prova på något nytt. För att, innan man blir för gammal och trött, kasta sig ut på äventyr igen. Under våra första två veckor sågs vi ofta efter jobbet och diskuterade hur vi tyckte att det gick. Vi kunde ta en öl, en fika eller käka på någon restaurang som någon i teamet talat om. Allt för att utvärdera hur vi tyckte att det gick att arbeta med heltäckningsmattor i Stockholm. Eller ja, delvis därför i alla fall! 

Nästa vecka kommer en hyllning till en annan kollega!